dimarts, 6 de maig del 2014

La pluja d’estrelles més important de la primavera, l’Eta Aquàrides, que va ser visible des de qualsevol punt d’Espanya durant la nit d’aquest passat dilluns. Aquesta pluja estel·lar, es produeix dues vegades a l’any (al Maig i l’Octubre), principalment es veu a l’hemisferi sud del planeta Terra. En la seva òrbita al voltant del Sol, la Terra travessa zones per les quals abans havien passat objectes celestes. En aquest cas, l’Eta Aquàrides, la Terra travessa la zona per on el cometa Halley havia passat anteriorment (Cos celeste i brillant que orbita al voltant del sol cada 76 anys).

En el seu viatge, el Halley va desprenen petites partícules que traspassen l’atmosfera, aquestes es desintegren i es converteixen en estrelles fugaces que veiem. Tot i que el cometa Halley no torni a la Terra fins al 2061, serà possible veure les restes de la cua del astre.

La pluja es va poder observa el passat dilluns, però des de el 20 d’Abril es podia anar veien, tot i que el dies amb més intensitat eren el 5 i 6 de Maig cap a les 9 del matí, segons afirma el Astrònom de l’Observatori Astronòmic Nacional Francisco Colomer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada